A kecskeméti barackpálinka története - Előadás a levéltárban
„Szódával jobb mint a whisky, teában jobb mint a rum.”
A kecskeméti barackpálinka története
Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy napjainkban a gyümölcspárlatok reneszánszát éljük, legyen szó akár azok készítéséről, akár azok fogyasztásáról. A kecskeméti barackpálinka is azon hungarikumok közé tartozik, amely már hosszú ideje nagy népszerűségnek és ismertségnek örvend. A hírös város 1917-től működő központi szeszfőzdéjében készülő és az 1930-as évek második felében egy rövidke időre a világhír középpontjába került italkülönlegesség történetét tanulmányozva számos érdekes és megválaszolatlan kérdésbe botlunk. Soron következő levéltári múltbejárásunkon ezekre próbálunk választ adni az érdeklődőknek, megmutatva egyúttal a kecskeméti barackpálinka történetére vonatkozó gazdag levéltári forrásanyagot is.
dr. Gyenesei József
főlevéltáros
A Bács-Kiskun Megyei Levéltár "AZ ELMÚLT 650 ÉV" című programsorozatáról itt olvashat bővebben!
Új hozzászólás